Március utolsó hetének kedd reggele rendhagyó módon kezdődött a Gazdagrét- Csíkihegyek Általános Iskola 4., 5. és 6. évfolyamosai számára. 

Az Összefogás 11. Sportegyesület szemétszedési versenyt hirdetett a tanulóknak,  akik kesztyűt húztak, zsákot ragadtak és tanári felügyelet mellett ellepték Gazdagrét utcáit. A gyerekek hatalmas lelkesedéssel gyűjtötték a közterületeken szétdobált hulladékot és 30-35 perc alatt  megtisztították Gazdagrét utcáit, tereit.

Az évfolyamok különböző színű baseball sapkában álltak “rajthoz”, és rövid idő alatt nem csekély mennyiségű szemetet sikerült felhalmozniuk. Ezúton is köszönjük motiváltságukat, nagyon ügyesek voltak. 

Hálásak vagyunk továbbá a résztvevő tanároknak és az Intézményvezető Asszonynak, aki elősegítette a rendezvény lebonyolítását. Nagyszerű látni, hogy pedagógusaink nem zárkóznak el az ilyen jellegű tevékenységektől és saját magunk is aktívan részt vesznek benne. 

A gyerekek igyekvő munkájának köszönhetően Gazdagrét nagy részén megtisztultak a korábban szennyezett zöldfelületek, járdák és utcák. 

Szemétszedő akcióink célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét bolygónk védelmére, valamit a fiatalság figyelmének a környezetvédelem irányában való elmozdítása. Nem szabad elfelejteni azt a tényt, hogy gyermekeink elsősorban saját példákat utánozzák magatartásukkal, szokásaikkal. Fontos tehát olyan tevékenységek bemutatása, megismertetése a felnövekvő generációval,  melyek előremutatóak és célszerű mellőzni azokat a cselekedeteket, melyek károsak mind a környezet mind az emberek számára, saját és gyermekeink érdekében egyaránt. 

Bízunk benne, hogy teljes Gazdagrét lakossága ráébred arra, hogy közvetlen környezetünk tisztasága érdekében elsősorban saját magunk vagyunk felelősek. Köszönjük azoknak, akik odafigyelnek bolygónk védelmére!ű

Az eseményről készült képek: https://osszefogas11se.hu/galeria/nggallery/galeria/szemetszedo-verseny-gazdagret-csikihyegyek-altalanos-iskola-2022-03-29