A szervezet hidratálása nagyon fontos, különösen a reggeli órákban, hiszen ilyekor beindul az „emésztés órája”. Sokunk kedvence a kávé sajnos nem éppen a legjobb választás, hiszen dehidratál. Te mit iszol legszívesesebben a reggeli ébredés után?
Egy forró fekete kávét sok tejjel és cukorral? Vagy egy nagy pohár hideg vizet? Netán egyiket sem, és csak éhgyomorra elrohansz otthonról? Mutatunk néhány egészséges alternatívát azért, hogy még jobban induljon a reggel! A nyári hónapok egyik szuper gyümölcse a sárga és az őszibarack. Ebből készíthető a barackos smoothie, melyet roppant egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók:
1 adag készítéséhez 2-3 db őszi vagy sárgabarack
2 dl tej vagy növényi tej
0,5 dl víz
0,5 dl natúr joghurt
1 csepp méz
1 csipet fahéj (tetszés szerint elhagyható)
A barackot megmossuk, felkockázzuk és turmixgépbe rakjuk. Hozzáadjuk a tejet, a vizet és a mézet és a joghurot, valamint a fél citrom facsart levét. Az egészet összeturmixoljuk, majd hűtőbe tesszük fél órára. Hűtés után azonnal fogyasztható.
Az örök klasszikus, a jeges tea. Melyet készíthetsz fekete, zöld, vagy akár herba teából is.

Hozzávalók ( fekete teából)
1 fekete tea filter vagy 1 kk szálas fekete tea
1 csepp méz, vagy 1 ek barna cukor
Fél citrom facsart leve
Jégkocka, ízlés szerint
A 100 Celsius fokon forrázott teát 3-4 percig állni hagyjuk, amikor kihűlt, ízesítjük mézzel, cukorral, citrommal és jéggel. Azonnal fogyasztható!
Matcha zöld tea latte

A zöld teát számtalan okból érdemes fogyasztani: javítja az anyagcserét, gátolja a fogszuvasodást, jótékonyan hat a vércukor szintre. A kelet-ázsiai országokban nagy kultúrája van a zöld tealevelek porrá zúzott formában való fogyasztásának. Itt érkeztünk el a matcha-hoz, vagyis a zöld tea porhoz, amely rendkívül finom alapanyag desszertekbe, italokba és turmixokba is. Mire érdemes odafigyelni a matcha latte készítésénél? Lehetőleg kerülni kell a fém evőeszközök használatát, mivel a matcha gyorsan oxidálódik, így használjunk fából, bambuszból készült kanalat a keveréshez.
Hozzávalók:
1 tk matcha por
2 dl növényi tej (a mandula és kókusz ízű növényi tej intenzíveb, ha semlegesebb ízre vágysz válaszd a zabtejet)
1 dl víz
Ízlés szerint cukor, nyírfacukor, méz
Jégkocka ízlés szerint
A matchát tedd egy csészébe, majd adj hozzá ne túl forró (kb 80 Celsius fokos) 15 ml vizet. Ezt követően legalább fél percig keverd össze az italt, amíg az teljesen fel nem oldódik, lehetőség szerint fából készült evőpálcikával, vagy kanállal. Egy poharat tölts meg növényi tejjel, jéggel, és a maradék vízzel és édesítőszerrel. Add hozzá a maradék matchát a pohárhoz, keverd el, és máris kész.
Gyerekkorunkból ismerheted a fahéjas tejet, de ha még nem találkoztál vele, akkor feltétlenül próbáld ki! Miért is szeretjük? Azontúl, hogy szépít még karcsúsít is! Az ókori egyiptomiak is használtak már a fahéjfák belső kérgéből nyert fahéj fűszert. Igazi csodafűszer, hiszen gyulladás és-, koleszterinszint csökkentő, antibakteriális és gombaölő ereje van.

Hozzávalók:
¼ tk őrölt fahéj
1 csésze meleg tej vagy növényi tej
Méz vagy barna cukor ízlés szerint
Elkészítése roppant egyszerű, csak melegítsd meg a tejet és keverd hozzá a fahéjat, ha szereted a lágy habot, akkor tejhabosítóval tovább fokozhatod az ital állagát. Fogyaszd melegen.
Készítsd el Te is bátran ezeket a reggeli italokat, meglátod majd milyen szuper energiával töltenek fel.