Korunk egyik nagy vívmánya a számítógép, amely megkönnyíti nagyban az életünket, időt és teret átível, segítség a munkában és tanulásban. Viszont az egyre hosszabb online munka (járványhelyzet okozta megoldásban elterjedt otthoni online munka) sajnos elég negatívan hat a szervezetre. Szinte megközelíti az inaktív életmódot folytatók halálozási aránya a dohányzókét, és a kórosan elhízott emberekét. ( Ezt a Science Times megállapítása alapján tudhattuk meg)

Az ülő munkát végzőknél a tartós ülés bizony növeli a vérnyomást és a súlyfelesleg is könnyeben alakul ki, ezen kívül megemeli a vércukor- és koleszterinszintet. 

Mit tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a bajt?

Tanácsos, ha óránként egy-egy rövid szünetet beiktatsz, a számítógép monitorjától a szabadba kitekintesz, valamilyen más környezetbe, ezzel a szemünket pihentetjük.

Ajánlott, ha az asztaltól felállsz, és pár lépést sétálsz.

Pár óvatos gerinccsavarral, az íróasztal segítségével át tudod mozgatni a felső testedet.

Aki pedig ennél intenzívebb mozgást választana, annak jó szívvel ajánljunk Bacsó Krisztina aerobic oktatónk tabata edzéseit, minden héten csütörtökön a Dzsungel Parkban. Időpontért és regisztrációért kattints a  linkre:

https://bit.ly/tabata-regisztracio

Ha inkább az online edzést választanád, akkor keddenként is vár Bacsó Krisztina az online zoom tornánkon 20 órától:
https://forms.gle/y69FN5d2hkTNVGVTA

Ha viszont családi programként iktatnád be a mozgást, annak egy igazi családi futóprogrammal kedveskedünk Gazdagréten a Dzsungel Parkban, szeptember 25-én. A futóversenyünkön való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. http://osszefogas11se.hu/csaladi-futoversenyek/

Várunk sok szeretettel mindegyik helyszínünkön!