Lépcsőn járj, tovább élsz!

– tréningezd magad fittre és egészségesre

Kedves Sportbarátom!

Király Nóra vagyok, az Összefogás XI. Sportegyesület „Lépcsőn járj, tovább élsz!” programjának megálmodója, ötgyermekes anyuka, aki rendületlenül hisz az egészséges életvitelben, a rendszeres testmozgásban, a változatos, vitamin- és rostgazdag táplálkozásban és a prevencióban.

Nagy öröm számomra, hogy az Összefogás XI Sportegyesület szervezésében egy újabb nagy lépést tehetünk együtt az egészséges életmód felé.

Én magam, meglehetősen későn, főiskolás koromban kezdtem csak el sportolni, a gyermekeimet viszont már születésük óta úgy nevelem, hogy az életük természetes eleme, napi szükséglete legyen a sport. A napi edzések mellett a szabadidőnket is aktívan töltjük, az élményt adó családi programjaink többsége alapvetően mozgásra épülnek.

Télen-nyáron az aktív kikapcsolódást választjuk – futunk, kerékpározunk, úszunk, télen szánkózunk, korcsolyázunk, vagy kirándulunk nagyon sokat. Szabad levegőn vagyunk, együtt vagyunk és élvezzük a közös mozgás lehetőségét.

A sport népszerűsítésének érdekében az elmúlt években számtalan futóversenyt, sportos eseményt, közösségi mozgással tarkított rendezvényt szerveztem csapatommal, lelkes helyi egyesületekkel karöltve.

A sport szeretete ihlette legújabb programunkat, melynek címe „Lépcsőn járj, tovább élsz!”

Játékos módon próbáljuk elérni, hogy aki csak teheti lift helyett válassza a lépcsőzést, nagy lépést téve ezzel az egészségéért!

Bízom benne, hogy sokan csatlakoznak hozzánk és együtt megyünk tovább egy sportos, egészséges úton!

 

Király Nóra

„Lépcsőn Járj, tovább ÉLSZ” kampány

Hazánkban a túlsúly és az elhízás népbetegség. Felnőttkorban együttes előfordulásuk meghaladja a 60 százalékot, vagyis a normál súllyal rendelkezők vannak kisebbségben. Az elhízás a felnőtt lakosság több mint 20 százalékát érinti.

A mozgásszegény életmód, amely az elhízás egyik legfontosabb oka, a negyedik halálok a világon. Egyre több gyermek már annyira keveset mozog, hogy komoly esélye van annak, hogy rosszul fejlett keringési rendszerre, gyenge csontozatra és egyéb krónikus betegségekre is számíthatnak a jövőben.

A „Lépcsőn járj, tovább élsz“ kampányunk legfontosabb célja ráébreszteni az embereket, hogy sokszor az ilyen egyszerű dolgok, mint pl. lépcsőn menni lift és mozgólépcső helyett is milyen sokat számíthatnak. Hogy mennyire egészséges gyalogolni, akár autó helyett is a gyaloglást választani.

Lépcsőn Járj, tovább ÉLSZ – tréningezd magad fittre és egészségesre

A lépcsőzés egyike a legegyszerűbb és leghatékonyabb módszereknek ahhoz, hogy fogyjunk, lendületet adjunk a szívnek, az agynak, erősítsük az izmokat vagy növeljük energiánkat.

Kerüljük a mozgólépcsőket és a felvonókat az üzletközpontokban, a metró- vagy vasútállomásokon stb. Munkahelyen (pl. irodaházban) lehetőség szerint a különböző szinteken lévő mosdókat vagy kávéfőző gépeket használjuk (gyalog járva természetesen), lakóházunkban pedig akár a felsőbb emeleteket is megcélozhatjuk.

Sokan nem tudják, hogy változatlan életmód mellett, csak napi 20 lépcső megmászása:

  • évi 2,7 kg testsúlycsökkenést,
  • 1,7% -os testtömeg-csökkenést,
  • 1,8% -kal csökkenő derékkerületet,
  • 8,9% -kal nagyobb tüdőkapacitást eredményez.

Ugye milyen jól hangzik?

Akkor próbáld ki TE is és másokat is bíztass rá.

Ebben lehet segítségedre plakátunk, hirdetésünk, amellyel találkozhatsz most az emeletes házak liftjeiben, de akár te magad is kinyomtathatod, kiteheted a munkahelyeden, lakóhelyeden. Ezzel még többen láthatják majd és még több ember tehet az egészségéért. Ha pedig beküldöd a fotót a liftben lévő hirdetésünkről, vagy az általad kitett plakátról az Összefogás XI SE Facebook oldalán lévő posztunk alá, akkor még értékes nyereményeket is nyerhetsz.

Nyeremények

🎁1 db Amazfit okosóra
🎁1 db Fejhallgató (vezeték nélküli)
🎁1 db Biopont ajándékcsomag
🎁3 db SE ajándékcsomag