Mire szeretnél keresni?

Gyerekjóga

Mit érdemes róla tudnod?

A gyerekjóga egy olyan érzelemközpontú mozgásforma, amelyet átsző a mese és a játékosság. Célja a gyerekek mozgásigényének kielégítése, érzelmi intelligenciájának fejlesztése. A rendszeres gyerekjógán való részvétel során testi, lelki és szellemi szinten egyaránt megalapozzák a gyerekek egészséges életét. Ezeken az órákon végigcsinált mozgásgyakorlatok mindig megfelelnek a gyermekek életkori sajátosságainak. A mesei keretnek köszönhetően a gyerekek nem azt érzik, hogy tornáznak, hanem teljesen elmerülnek a fantáziavilágban.

Mikor érdemes elkezdeni?

Egy gyerekjóga óra teljesen más, mint a felnőtt verzió. Mivel játékkal, mesével és utánzással vonják be a gyerekeket a gyakorlatokba, így az alapokat már el lehet kezdeni tanítani akár bölcsiseknek is, és ahogy haladnak előre a korban, egyre több mindent lehet mutatni nekik.

Kinek érdemes ezt a mozgásformát választani?

Bármely életkorban és fejlettségi szinten kifejti jótékony hatásokat fejt ki. Különösen előnyös azonban a figyelemzavaros, hiperaktív,magatartási vagy beilleszkedési nehézségekkel küzdő, sajátos nevelési igényű gyerekeknek. A gyerekjóga erősíti és elmélyíti a szülő-gyerek kapcsolatot is. A közös kalandozás és játék közben jobban megismeritek egymás képességeit, erősségeit, gyengeségeit és határait, amiken idővel közösen tudtok majd fejleszteni is.

Mit fejleszt a gyerekjóga?

Javítja a mozgáskoordinációt és az egyensúlyérzéket. Fejleszti a gyerek testtudatosságát, és kialakítja a helyes testtartást. Noha meglepő, de erősíti az immunrendszert, fejleszti a koncentrációs készséget. Fontos lelki hatása, hogy segít az érzelmek megélésében és a helyes önértékelés kialakulásában. A kicsiknél oldja a szorongást, feszültséget.

Milyen felszerelés szükséges?

Bármilyen kényelmes, pamut ruházat megfelelő, amiben a gyerek is jól érzi magát. Cipőre nincs szükség. Hosszú hajú kislányoknak érdemes összefogni vagy befonni a haját, hogy ne zavarja a mozgásban.

Helyszín Kelenfa Családi és Szabadidőközpont

Helyszín Kelenfa Családi és Szabadidőközpont

A Kelenfa Családi és Szabadidőközpont egy olyan vállalkozás, ahol a család minden tagjának igyekszünk szórakozási-, kikapcsolódási-, tanulási lehetőségeket, illetve mozgásos foglalkozásokat biztosítani. Nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatosságra- és az...

Egyesület Zen Kert

Egyesület Zen Kert

A Zen Kert elnevezést a hely létrejöttét segítők inspirálták, a nevükben szereplő betűk formálták ezt a szót, mely jelentésében és hangzásában is kifejezi mindazon értékeket, melyeket a hely képvisel. A „Kert” egy gyümölcsöző, csodálatos környezet, ahol az ember...