Mire szeretnél keresni?

Mit érdemes róla tudni?

Télen is jó és fontos a szabadban sportolni! A sízés rövid gyakorlást követően is nagy örömet képes nyújtani. Jó tudni, hogy a mozgásforma tanulása már ősszel, időjárástól függetlenül elkezdhető egy a lakóhelyhez közeli pályán, amely borításának köszönhetően hó nélkül is a csúszás élményét adja.

 Milyen készségeket fejleszt?

A siklás élménye mellett egy olyan egészséges mozgásformát, amelyet a téli időszakban is a szabadban, friss levegőn lehet űzni, és ezzel az immunrendszert erősíthetjük. Ez a szimmetrikus mozgás az agyat is úgy fejleszti, hogy pozitív hatással van az egyéb (pl. kognitív) területek fejlődésére. Ez a sportág akkor is nagy élménnyel űzhető, ha valaki nem szeretne versenyezni, és csak szabadidősportként csinálná. Ha egyszer megtanulod, utána sohasem felejted el. A síelés a legjobb rekreációs tevékenység. 

Mikor érdemes elkezdeni?

Az utóbbi időben sok videót találhatunk a neten, ahol 2-3 éveseket láthatunk brillírozni a sípályán. Ezek a kicsik aranyosak, de a példájuk egyáltalán nem követendő A sízést 5-6 éves korban ajánlott elkezdeni, ugyanis a gyerekek ekkora érik el azt a fejlettséget, amikor már „ragad rájuk” a tudás, valamint ebben a korban lesznek képesek arra, hogy tartósan figyeljenek az oktatóra. Egy 6 éves gyerek általában pár nap alatt behozza azt a tudásbeli előnyt, amellyel egy hasonló korú síző rendelkezik 1-2 hét tanulással a zsebében (amennyiben évi 1 hetet veszünk alapul). 

Milyen felszerelésre van szükség?

A síelni tanulás alapvető feltétele a felszerelés.  Az első alkalmakkor érdemes a bérlést választani és minden alkalommal mást kipróbálni, ezáltal megtapasztalod melyik cipő, síléc a legmegfelelőbb számodra, a gyermek számára. Illetve vásárlásban annak érdemes gondolkodni, aki évente minimum 10-12 napot tervez síelni, hiszen ebben az esetben a teljes felszerelés bérleti díjai 3-4 szezon alatt elérik egy kezdő felszerelés árát. 

Egyesület Budai XI SE

Egyesület Budai XI SE

A Budai XI SE 1979-ben Kelenföldi Tömegsport néven alakult meg, egy természetjáró szakosztályos kis egyesületként, majd pedig az évek során felkeltve és befogadva a szabadidősport terén jelentkező lakossági igényeket, folyamatosan bővítette szakosztályai számát. A...

Egyesület FreeRide Club Szabadidő és Sport Egyesület

Egyesület FreeRide Club Szabadidő és Sport Egyesület

Elsődleges számunkra, hogy ne csak oktassunk, hanem megszerettessük a sí és snowboard sportágakat, ennek érdekében játékos foglalkozásokat tartunk a gyerekeknek, igyekszünk mindig jó légkört teremteni az oktatás során, tanítványaink nagy részével baráti kapcsolatot...