Mire szeretnél keresni?

Flow Boulder SE

Mit kell tudni a falmászásról?
A mászás az ember természetéből adódó mozgásforma, amit még olyan ősöktől örököltünk, akik jobban érezték magukat máshol, mint a földön állva. Ez a negyedik alapsport a gyaloglás, futás és úszáson kívül. Olyan nagyszerű mozgásfajta, ami minden izmot megmozgat. Javítja a mozgáskoordinációt, a koncentrációs készséget és az egyensúlyérzéket. Az általános kondíción kívül a kéz-, és hátizmokat, valamint a gerincet erősíti. Az erőnléten kívül fejleszti az egyéni felelősség-tudatot, hiszen nagy figyelmet is igényel.

Mikortól lehet elkezdeni?
Kisgyerekek 3-4 éves kortól már ki tudják próbálni a falmászást szülői felügyelettel. Csoportos gyerek foglalkozások 6 éves kortól indulnak, ahol kis létszámú csoportokban (5-10 fő), szakképzett edző segítségével tanulják meg a gyerekek a sportág alapjait, játékos formában. A foglalkozások elsősorban sok mászásból, kisebb részben pedig nyújtásból és egyéb gyakorlatokból állnak.

Milyen veszélyes a falmászás/boulderezés?
A boulderezés a falmászás legnépszerűbb formája, ami többek között annak is köszönhető, hogy sokkal kevesebb felszerelés kell hozzá, mint a köteles mászáshoz. A boulder teremben a biztonságot a szivacsszőnyeg biztosítja, a falak maximum 4 méteresek, így a szivacsra bármikor vissza lehet ugrani, nem szükséges köteles biztosítás.

Milyen felszerelésre, milyen helyszínre van szükség a falmászáshoz?
A boulderezéshez csak egy mászócipőre és ziazsákra van szükség, amit a termekben lehet bérelni pár száz forint ellenében. Ha a gyereknek megtetszik a sport és rendszeresen jár, érdemes lehet saját cipőt beszerezni (Decathlon, Mountex).

Az Újbuda Center 2. emeletén található a Flow Boulder falmászó terem (Tesco felett)
3 óra ingyenes parkolás vendégeink (szülők) részére
Gyerek edzések minden hétköznap délután.

Sportág(ak): Falmászás
Hobbi / Verseny: Hobbi Verseny
Egyéni / Csapat: Csapat Egyéni

Egyesület címe: 1117 Budapest, Hengermalom út 19-21.

E-mail cím: info@flowboulder.hu

Telefonszám: +36202734354