Rólunk

Összefogás XI. Sportegyesület

Az egyesületünk 2011 elején alakult azzal a céllal, hogy a hagyományos utánpótlássport mellett különleges szabadidősportokat népszerűsítsen és tegyen elérhetővé. A sport megszerettetését így ötvözzük a közösségépítéssel.

A tevékenységünk nemcsak az egészséges életmód szempontjából fontos, de a szabadidő hasznos eltöltésére is számos alternatívát kínál.

Kezdeményezésünkre – az önkormányzat segítségével – 2013 őszén elkészült egy 700 méteres, gumiborítású futópálya Gazdagrét szívében, ahol az elmúlt években több futóversenyt szerveztünk a gyerekeknek, sok értékes díjat kiosztva a győztesek között. A gyerekek és felnőttek részvételével lezajlott versenyek célja, hogy megmutassuk: a sport, a mozgás öröm és felhívjuk a figyelmet arra, hogy az egészséges és kiegyensúlyozott élet elengedhetetlen nélküle.

Programjaink a gyerekek számára is plusz alternatívát jelentenek a játszótéren kívül. A küzdelem, önmagunk legyőzésének és a sportnak megismerése, megszeretése egy egész életre meghatározóvá válik. Ezért különösen fontosnak tartjuk az utánpótlás-nevelést is.

Együttműködünk olyan civil szervezetekkel, amelyekkel közös a célunk, vagy valahol kapcsolódik. Ilyen például a közlekedésbiztonságot is szívén viselő kerékpáros sportegyesület, akikkel a KRESZ tanpályán szervezünk vetélkedőket. Többen hatványozottabb eredményt érünk el mind létszámban, mind pedig eredményben.

A tanítási szünetekben sporttábort szervezünk a 4-10 éves gyerekek részére, amelynek keretében a gyerekek úszás,- tánc,- foci-, és crossfit edzéseken vehetnek részt a város szélén lévő jó levegőjű Kamaraerdőn.

Egyesületünk folyamatosan, egész évben vár mindenkit ping-pong edzésein, amely igénybe vehető idősebbek és fiatalok részére egyaránt (Csíkihegyek Általános Iskola tornatermében).

2017 év elejétől a Gazdagréti Közösségi Házban tartunk Grét-Fitt program keretében edzéseket.