Lépcsőn járj, tovább élsz! – tréningezd magad fittre és egészségesre

Kedves Sportbarátom!

Király Nóra vagyok, az Összefogás XI. Sportegyesület „Lépcsőn járj, tovább élsz!” programjának megálmodója, ötgyermekes anyuka, aki rendületlenül hisz az egészséges életvitelben, a rendszeres testmozgásban, a változatos, vitamin- és rostgazdag táplálkozásban és a prevencióban.

Nagy öröm számomra, hogy az Összefogás XI Sportegyesület szervezésében egy újabb nagy lépést tehetünk együtt az egészséges életmód felé.

Én magam, meglehetősen későn, főiskolás koromban kezdtem csak el sportolni, a gyermekeimet viszont már születésük óta úgy nevelem, hogy az életük természetes eleme, napi szükséglete legyen a sport. A napi edzések mellett a szabadidőnket is aktívan töltjük, az élményt adó családi programjaink többsége alapvetően mozgásra épülnek.

Télen-nyáron az aktív kikapcsolódást választjuk – futunk, kerékpározunk, úszunk, télen szánkózunk, korcsolyázunk, vagy kirándulunk nagyon sokat. Szabad levegőn vagyunk, együtt vagyunk és élvezzük a közös mozgás lehetőségét.

A sport népszerűsítésének érdekében az elmúlt években számtalan futóversenyt, sportos eseményt, közösségi mozgással tarkított rendezvényt szerveztem csapatommal, lelkes helyi egyesületekkel karöltve.

A sport szeretete ihlette legújabb programunkat, melynek címe „Lépcsőn járj, tovább élsz!”

Játékos módon próbáljuk elérni, hogy aki csak teheti lift helyett válassza a lépcsőzést, nagy lépést téve ezzel az egészségéért!

Bízom benne, hogy sokan csatlakoznak hozzánk és együtt megyünk tovább egy sportos, egészséges úton!

Király Nóra

„Lépcsőn Járj, tovább ÉLSZ” kampány

Hazánkban a túlsúly és az elhízás népbetegség. Felnőttkorban együttes előfordulásuk meghaladja a 60 százalékot, vagyis a normál súllyal rendelkezők vannak kisebbségben. Az elhízás a felnőtt lakosság több mint 20 százalékát érinti.

A mozgásszegény életmód, amely az elhízás egyik legfontosabb oka, a negyedik halálok a világon. Egyre több gyermek már annyira keveset mozog, hogy komoly esélye van annak, hogy rosszul fejlett keringési rendszerre, gyenge csontozatra és egyéb krónikus betegségekre is számíthatnak a jövőben.

A „Lépcsőn járj, tovább élsz“ kampányunk legfontosabb célja ráébreszteni az embereket, hogy sokszor az ilyen egyszerű dolgok, mint pl. lépcsőn menni lift és mozgólépcső helyett is milyen sokat számíthatnak. Hogy mennyire egészséges gyalogolni, akár autó helyett is a gyaloglást választani.

Lépcsőn járj, tovább élsz!– tréningezd magad fittre és egészségesre

A lépcsőzés egyike a legegyszerűbb és leghatékonyabb módszereknek ahhoz, hogy fogyjunk, lendületet adjunk a szívnek, az agynak, erősítsük az izmokat vagy növeljük energiánkat.

Kerüljük a mozgólépcsőket és a felvonókat az üzletközpontokban, a metró- vagy vasútállomásokon stb. Munkahelyen (pl. irodaházban) lehetőség szerint a különböző szinteken lévő mosdókat vagy kávéfőző gépeket használjuk (gyalog járva természetesen), lakóházunkban pedig akár a felsőbb emeleteket is megcélozhatjuk.

Sokan nem tudják, hogy változatlan étrend mellett, csak napi 20 lépcső megmászása

évi 2,7 kg testsúlycsökkenést

1,7% -os testtömeg-csökkenést

1,8% -kal csökkenő derékkerületet;

8,9% -kal nagyobb tüdőkapacitást eredményez

Ugye milyen jól hangzik? Akkor próbáld ki TE is és másokat is bíztass rá. Ebben lehet segítségedre plakátunk, hirdetésünk, amellyel találkozhatsz most az emeletes házak liftjeiben, de akár te magad is kinyomtathatod, kiteheted a munkahelyeden, lakóhelyeden. Ezzel még többen láthatják majd és még több ember tehet az egészségéért. Ha pedig beküldöd a fotót a liftben lévő hirdetésünkről, vagy az általad kitett plakátról az Összefogás XI SE Facebook oldalán lévő posztunk alá, akkor még értékes nyereményeket is nyerhetsz.

Nyeremények:

1 db Amazfit okosóra
1 db Fejhallgató (vezeték nélküli)
1 db Biopont ajándékcsomag
3 db SE ajándékcsomag

 „ Nyomtass, tedd ki, fotózz, küldd el nekünk és NYERJ!” Lépcsőn járj, tovább élsz! kampányunk  eseménye november 10-ig tart!

Folytatódik a  „Lépcsőn járj, tovább élsz!” kampányunk 💚 A Facebookon, melyet itt találsz:

 

 

 

A „Lépcsőn járj, tovább élsz!” sportos programsorozatunk utolsó előtti szuper instant kihívására hívunk Téged, amely ingyenes és bármely korosztály számára teljesíthető!

Lépcsőn járj, tovább élsz! Novemberben KIHÍVÁSRA FEL !!

  • Teljesítsd a távot gyalogosan vagy futva és nyerj értékes nyereményeket
  • A lényeg, hogy mozogj, azt, hogy futva, sétálva, vagy csak egy családi program keretében veszel részt benne, mindegy, hiszen itt mozgás a lényeg, és az, hogy friss levegőn végzed!

💚Nézzük a részletek!

A táv nem teljesíthető bárhol, csak a kijelölt útvonalon, a teljesítés igazolása QR kódok beolvasásával valósul meg, a QR kódoknál a nevezéskor kapott azonosítószámot kell beolvasni.

Mit kell tennem, hogy részt vehessek ebben a kihívásban?

Regisztrálj az ingyenes kihívásra, ahol kapsz egy azonosítószámot.

NEVEZÉS ITT:

https://bit.ly/regisztracio_kihivas

 

Menj el a Villányi útra a pálya kezdőpontjára, írd be a kapott azonosítód a rajt QR kód beolvasásával. (A QR kód beolvasására számtalan ingyenes applikáció tölthető le mind Android, mind IOS platformra.) Menj végig a kijelölt pályán, olvasd be közben a többi QR kódot, a célban pedig újra olvasd be a cél QR kódot. És kész!

Mikor? Meddig tart a kihívás? 2023.11.01.- 2023.11.10

Mekkora távot kell teljesítenem? 3,5 km

Hol? A pálya a Villányi útról a Gellért-hegyre

Helyszín: Budapest, Villányi út

Útvonal: https://bit.ly/lepcsonjarj

🎉A kihívást teljesítők között értékes ajándékokat sorsolunk ki!

🎁10 db Összefogás XI. SE ajándékcsomag,

🎁2 db vezetéknélküli fejhallgató,

🎁1 db 20 000 Ft-os Decathlon utalvány

🎁2 db RUNaway instant nevezés a RUNaway bármelyik instant körére