Mire szeretnél keresni?

Akrobatikus fitness

Mit érdemes tudni róla?

Ötvözi tánc, az akrobatika és a gimnasztika elemeit. Részben lazasági, erőnléti, egyensúlyi elemekre épített gyakorlatokat, ugrásokat, szaltókat és különböző emelési formákat tanulnak a gyerekek, másrészt elsajátítják a balett alapjait, a zenei hallást, a ritmusérzéket. Az edzések általában adott koreográfiára épülnek.

A versenyek lényege, hogy a sportoló bemutat egy korosztályának és kategóriájának megfelelő hosszúságú zenére készült koreográfiát, amely bizonyos kötelezően választható elemeket tartalmaz. A gyakorlat elemei 4 elemcsoportból kerülnek kiválasztásra: lazasági-, erő-, és akrobatikus elemek, valamint az ugrások.

Milyen készségeket fejleszt?

Az összetett mozgásformát gyakorolva precíz, kifinomult, koordinált lesz a gyerekek a mozgása. Fejlődik a dinamikus, izolált mozgás és színpadi előadói készség is. Javítja a kondícionális és koordinációs képességeket, ízületi mozgékonyságot. Ennek a sportágnak alappillére a jó egyensúly. Az edzések során nagy hangsúlyt fektetünk ennek a képességnek fejlesztésére.

Mikor lehet elkezdeni?

A legtöbb egyesületben már óvodás kortól tartanak foglalkozásokat a kicsiknek, ahol koruknak megfelelő tréningben részesülnek. Hobbi és versenyző szinten is lehet űzni.

Egyesület Balance Akrobatika & Torna Club

Egyesület Balance Akrobatika & Torna Club

Az akrobatikus torna ötvözi a szertorna egyéni elemeit a társas akrobatikus elemekkel (gúlákkal-dobásokkal), egy zenére végrehajtott, koreografált gyakorlatban. A gyakorlatok sikeres kivitelezéséhez szükség van a mozgások finom koordinációjára, pontosságra,...

Egyesület Miss Fit

Egyesület Miss Fit

A Miss Fit az International Federation of Bodybuilding (IFBB) fitnesz versenyrendszerhez tartozó sportszervezet, mely remek lehetőséget kínál bármely fiatal érdeklődőnek, akik legyenek a tánc, vagy épp az akrobatika szerelmesei.