Amint elkezdődött az iskola, máris belecsöppentünk az őszi hajtásba, a mókuskerék ismét pörög tovább. A nagy nyári forróságot nem felejtve, amikor még este 9-kor is 38 fok volt és megannyi kedves résztvevővel együtt tabatáztunk a Dzsungel Park-ban Gazdagréten, már sajnos csípősebb hajnalokra ébredünk. A nappalok rövidülnek, az éjszakák hosszabbodnak. Akik velünk tartottak a nyáron és továbbra is szeretnének sportosan élni, azoknak hozunk most néhány szuper kiránduló tippet!

Itt szólítjuk meg azokat a kedves olvasóinkat is, akik még csak barátkoznak a gondolattal, hogy miként is építsék be napi vagy heti életvitelükbe a mozgást.

Kirándulni nem csak messzi tájakra érdemes! Sőt nem is muszáj nagyon nagy felkészülés ahhoz, hogy a hozzánk legközelebb eső szabadtéri kirándulóhelyet meglátogassuk!

Amire szükséged lesz biztosan:

 • jó minőségű, lehetőleg vízhatlan túrabakancs, vagy cipő
 • réteges, meleg ruházat
 • vízzel vagy teával töltött kulacs
 • szendvics
 • család, vagy barátok
 • és a jó kedved!

A következő kirándulóhelyek emlékezetessé tehetik a hosszú őszi hétvégeket, és igazából nem is kerül sokba, hiszen lényeg, hogy kint lehess a friss levegőn és kicsit elszakadj a mindennapi számítógép-telefon-íróasztal hármasától.

 1. Budai Sas-hegy: Természetvédelmi Terület igazán különleges természeti értékeket őriz (250 m): ha nem szeretnél messzire menni és csak néhány órád van, akkor tökéletes választás a 30 hektárnyi védett terület, amely „élő múzeumként” tanösvényen keresztül mutatja be ezt a főváros fölé magasodó dombságot.
 2. Dobogókő (699 méter): A Dunakanyar szívében, Budapesttől 25 km-re található. Tél-nyári kirándulóhely, megannyi csodás meditációra alkalmas hely található itt. Kilátóiból az ország legszebb panorámája tárulhat elénk, itt a Rám-szakadékot mindenképp érdemes megnézni. 
 3. Szarvasi Arborétum: ha egy hétvégi családi programra vágysz, akkor a Hármas-Körös holtága mentén, egy 82 hektáros területen terül el. Ez hazánk legnagyobb arborétuma, Budapesttől 170 km-re. A botanikus kert jellemzői a gyönyörű tisztások, a hatalmas termetű famatuzsálemek, és a szabadon kószáló pávák. 

A friss levegő, a közös élmények, a hosszú beszélgetések – tartalmas és szívet-lelket feltöltő program lesz mindenki számára. Mert mozogni nem csak edzőteremben lehet, és nem szükséges drága felszerelés sem ahhoz, hogy egy feltöltő kirándulós hétvégén átmozgassuk magunkat!

Aki szeret a természetben kirándulni, az többnyire a környezetére is igényes, igyekszik tudatosan élni és nem szemetelni. De vajon mennyire vagyunk tudatosak a hétköznapokban, gyűjtünk-e szelektíven szemetet? Itt a remek alkalom, hogy tudásodat teszteld és egyben egy kis játékra is invitálunk a Kajla és a Zöld Követ közös nyereményjátékára.

Főnyeremény: egy Monopoly Válts Zöldre családi társasjáték, emellett még további 3 Zöld Követ ajándékcsomagot (repohár, újraszalvéta, frizbi, jojó, szövettáska, jegyzetfüzet, toll) is kisorsolunk!

A játékban való részvétel feltétele:

 1. Fotózd le a Kajla útleveledben a megoldott Zöld Követ játékot és töltsd fel nekünk a képet a Facebook nyereményjáték poszt alá. Ezt itt találod: https://www.facebook.com/photo?fbid=173596348675457&set=a.167070129328079
 2. Valamint töltsd ki az alábbi kérdőívünket!

A kérdőívet itt találod: https://forms.gle/UTtaKYf1GHeKQu1B9

Egy kis segítség a kérdőív kitöltéséhez itt:

https://zoldkovet.hu/…/szelektiv-hulladekgyujtes-kisokos/

Játssz velünk Te is!

 1. A játék 2022. november 11-től november 24. éjfélig tart!

 További izgalmas programmal jelentkezünk hamarosan!