Ismerkedj meg a szabad levegőn végzett mozgás előnyeivel az alábbi cikkünkben.

Bár lassan véget érnek a hideg téli hónapok, még azért előttünk van jó pár hűvösebb hét, amíg elérjük a tavaszt. Épp ezért is lényeges, hogy ne csak bent mozogjunk.

  • A szabadtéren végzett mozgás jótékony hatással van a szív-és az érrendszer egészségére. A hideg intenzívebb munkára készteti a szívet, így emelkedik a pulzusszám, friss oxigénnel teli vért keringetve az egész testben.
  • A fény szerepe. A tavaszi – nyári időszakhoz képest sokkal kevesebb természetes fényhez jutsz, mint a téli időszakban. Ezért is fontos, hogy minél többet tartózkodj friss levegőn.  Amikor kint bármilyen mozgásformát is végzel, a bőröd feltankol a napsütésből, természetes D-vitaminhoz jut, ezzel pedig jótékonyan hat a hormonháztartásra.
  • Felgyorsítja az anyagcserét. A szabadban végzett sporttevékenységek során több kalóriát égethetsz el, mint a benti edzéseknél ugyanannyi mozgással. A tested keményebben dolgozik, hogy megtartsa a megfelelő hőmérsékletét, hogy energiát nyerjen. Egyes kutatások szerint akár 45%-kal is meg tud nőni az elégetett kalóriák mennyisége – és az anyagcsere is felgyorsul.  (Ez egyénként változhat).
  • Turbózza az immunrendszert. Legyen az torna, kocogás, síelés, korcsolya- vagy csak egy kiadós séta, a hideg, tiszta levegőn végzett bármilyen mozgásforma erősíti az immunrendszeredet.
  • Segíthet megőrizni állóképességedet. A téli hűvös napokon jól esik bekuckózni, finomakat nassolni és eszed ágában sincs kimozdulni. Ismerős igaz? Tavasszal bizony szinte elölről kell kezdeni az edzéseket- szépen fokozatosan. Ha viszont rá tudod venni magadat a téli mozgásra, a tested meghálálja, hiszen nem szokik el a folyamatos munkától, így még kitartóbb leszel.
  • És a bónuszJ) elűzi a rossz hangulatot! A hosszú téli hideg napok sajnos hajlamossá tehetnek minket a lehangolt, feszült, szorongóbb látásmódra. A sport, vagy bármilyen testedzés erre is gyógyír. Sportolás közben ugyanis fokozódik a boldogsághormonok termelése. (Hideg, meleg időtől függetlenül). Ennek következtében boldogabbnak és kiegyensúlyozottabbnak érezheted magadat.

Ne feledd, hogy a mindennapi mozgás hozzájárulhat az egészséged megőrzéséhez, és jó közérzetet teremt. Ha valamilyen oknál fogva nem lenne módod szabadban mozogni, akkor hozunk két remek beltéri programot, a lényeg az, hogy mozogj.🙂

Keddenként a képernyők elé vár Bacsó Kriszti aerobic oktató, személyi edző. Az alakformáló órához nincs szükséged különösebben semmilyen speciális eszközre, csak egy csúszásmentes matracra, vagy szőnyegre, és ha növelnéd az intenzitást, akkor súlyzókra. A tornán való részvételhez regisztrálj, és mi küldjük a belépéshez szükséges linket.

A tornára a részvétel INGYENES! 🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️Csak regisztrálnod kell, és küldjük a linket –>

https://forms.gle/y69FN5d2hkTNVGVTA

Ha imádod a ’70-es és ’80-as évek ritmusait, akkor Téged is vár a Soul Train! Szerda esténként táncra perdülhetsz a funky és jazz dallamokra. Molnár Évi táncpedagógus garantáltan felpörgeti a hétköznapjaidat!

A táncórák helyszíne a Szent Margit Gimnázium, 1114. Bp. Villányi út 5-7.

Az órák minden héten szerdán 17-18:30 –ig tartanak. Az órákon való részvételedhez kérjük töltsd ki a regisztrációs űrlapot.

https://forms.gle/WHz4uiJ3MMK3SL2R8

A táncórára egy kényelmes edzőcipőt hozz magaddal.


Ne feledd, a stresszlevezetés legjobb módja a sport, és a rendszeres mozgás bármely fajtája!