Mire szeretnél keresni?

Aymama Egyesület

A cirkusz varázslata nálunk ki tanulhatod ezt az egyedülálló sportágat, ami jelenleg sehol máshol nem tanítanak még Magyarországon csak a cirkuszban, és természetesen nálunk.

Kiknek ajánljuk?

Akik szeretik az izgalmat, művészetet, és az új érzések csodáját.

Gyerekeknél 2 év alapozó Akrobatika edzés után, és 12 éves kor felett.

Rövid ismertető róla:

A Madeleine sziget-ben (Kanada/Quebec) született, és a National Circus School-ban (Montreal) végzett, Daniel Cyr tette népszerűvé ezt az új különlegességet azzal, hogy ezüstérmet nyert a fesztiválon a du cirque de domain 2003-ban. Néhány év alatt a Cyr olyan eszközzé vált, amelyet Európa-szerte és azon kívül számos iskolában tanítanak, és egyre több művész gyakorol. A Cyr lehetővé teszi a cirkuszi művész számára, hogy gyakorlatilag végtelen számú akrobatikus figurát és sorozatot adjon elő. Mindezek a művészek új figurákat és mozgalmakat kutatnak és valósítanak meg, ezzel is hozzájárulva a cirkuszi művészet gazdagításához. A Cyr gyakorlásához sajátos feltételek szükségesek a megfelelő kivitelezéséhez: koordinációt, térbeli tájékozódást, ritmust, flexibilitást, mozdulatok kecsességét igényli, és az artistának rendelkeznie kell egy bizonyos akrobatikus alappal, mert az elvégzett elemek vagy trükkök egy része ehhez a szakterülethez tartozik.

AKROBATIKA
Kezdő szintől – Haladóig
Fiúk lányok egyaránt.

Manó csoport (4-6 éves korig)
Kezdő csoport (6-9 éves korig)
Haladó csoport (9-99 éves korig)

Tanfolyamainkon fontos szerepet tölt be a gimnasztika, mint a képességfejlesztés alapvető eszköze, de a fő cél az alap akrobatikus mozgás kialakítása a helyes testtartás és fizikum elérése. Az akrobatika a gimnasztika olyan megnyilvánulása, ahol ugrások, tér-időben való átfordulásokat hajtanak végre és ehhez szükséges: erő, koordináció technika, hajlékonyság stb. Ennek a célnak elsődleges eszköze a talajakrobatika mozgásvilágának oktatása, bukfencek, kézállások, cigánykerék, kézenátfordulás, rundell és más, alap akrobatikus elemek és ezek kombinációinak –variációinak elsajátítása.
Azok akik folyamatosan gyakorolják ezt a sportolási módot, fejlesztik a kirobbanó erőt, a térbeli tájékozódást, fizikai szempontból a rugalmasságot. Pszichológiailag javítják a fegyelmet, az akaratot, a koncentrációt, és az önbizalmat.

Sportág(ak): Akrobatikus torna
Hobbi / Verseny: Hobbi Verseny
Egyéni / Csapat:

Egyesület címe: 1118 Budapest, Rétköz u. 39.

Telefonszám: +36301405418

Weboldal: -