Mire szeretnél keresni?

Bárdosi Küzdősport Akadémia SE

Birkózás az alapoktól már ovisoknak, és kisiskolás kortól az akadémián Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózedzővel.

Gyors döntések, lényeglátás, ügyesség; az élet minden területén fontos képességeket fejlesztenek az úgynevezett „kontaktsportok” – állítja Barna Tibor, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Küzdősportok tanszékének vezetője.

Ez a sportág rendkívül személyiségformáló és képességfejlesztő hatású, ezért mindenkinek ajánlom: szerény, visszahúzódó típusú gyerekeknek is, fiúknak, lányoknak egyaránt. A birkózás „valós” küzdősport. Itt valóban a test-test elleni küzdelemé a főszerep, nem pedig az esztétikáé, mint egyes harcművészeteknél, ahol a lényeg, hogy szép mozdulatsorokat mutassanak be. A birkózásban a másodperc törtrésze alatt kell dönteni, hogy hogyan reagáljak, hogyan tudom például a másikat olyan helyzetbe hozni, hogy lekerüljön a talajra – meg kell találnom a megfelelő megoldást úgy, hogy közben figyelembe veszem a saját fizikai és lelki tényezőimet. Ezek a helyzetek segítenek kialakítani már a kisgyermekekben is a gyors döntés és a lényeglátás képességét, amikre az élet minden területén igen nagy szükség van.

Ebben a sportban állandóan új kihívásoknak van kitéve az ember a mozgás szempontjából, ami rendkívüli módon fejleszti az ügyességet. Ráadásul az egész testet megmozgatja, ami a testsúlyszabályozás, a zsírégetés szempontjából is nagyon jó.

Sportág(ak): Birkózás
Hobbi / Verseny: Hobbi Verseny
Egyéni / Csapat: Egyéni

Egyesület címe: 1111 Budapest,Bertalan Lajos utca 20.

Telefonszám: +36 70 415 27 77