Mire szeretnél keresni?

Triatlon

Mit érdemes tudni róla?

A triatlon három sportágból áll, sorrendben úszás, kerékpározás majd utolsóként a futás. Ezeket folyamatosan, pihenés nélkül, egymás után kell teljesíteni, csak az átöltözés ideje alatt van egy kis megállás. A versenyszámokat különféle távokban lehet teljesíteni, különböző korosztályokban. Alapvetően egyéni sportágnak tekinthető, de azért csapatversenyeket is rendeznek.

Milyen előnyei vannak?

A triatlon változatosabb, komplexebb terhelést nyújt testünk számára, mint egy-egy önálló sportág. Nem egyhangú, hiszen úszás, futás és kerékpározás terén is a maximumra kell törekedni. Hihetetlen módon fejleszti az állóképességet, emellett pozitív hatása van az izomfejlődésre, a légzésre, a mozgáskoordinációra valamint a vérkeringésre is. Nagyon átfogó sport, összességében mozgatja meg testünket.

Mennyi idős korban érdemes elkezdeni?

A legalkalmasabb a nyolc-kilenc éves kor. Sok múlik viszont magán a gyereken és az ő fejlettségén. Ebben a korban elég nagy különbségek lehetnek a gyerekek képességeiben, így vannak, akik már nyolc éves korukban kezdik. A legalapvetőbb dolog viszont az, hogy a gyerek ne féljen a fejét a víz alá meríteni, tudjon legalább 10 métert úszni bármilyen stílusban és tudjon kerékpározni.

Kiknek ajánlott?

A triatlon legfőképpen azoknak ajánlott, akik szeretik a komoly kihívásokat, és szívesen kipróbálnák magukat egyszerre többféle sportágban is. Komoly erőnlét és állóképesség szükséges az eredményes felkészüléshez, de teljesen kezdők is választhatják. A triatlon edzés gyerekeknek is ajánlott megfelelő kontroll mellett.

Milyen felszerelésre lesz szüksége a gyereknek?

Az elején a gyerekeknek csak egy átlagos fürdőruhára lesz szükségük, úszószemüvegre és úszódeszkára. Tavasszal szükségünk lesz trekking kerékpárra és sisakra és ha bebizonyosodik, hogy a gyereket komolyan érdekli, bebiztosíthatjuk neki a futó biciklit. A kerekek erre specializált üzletekben kaphatóak. Továbbá egy futócipő nélkülözhetetlen.

Egyesület Megathlon SE

Egyesület Megathlon SE

A Megathlon Sportegyesület 2015-ben alakult, mely otthont ad minden korosztálynak: óvodások, iskolások, és felnőttek is sportolnak nálunk. Egyesületünk öttusa (úszás, futás, lövészet, vívás, lovaglás) utánpótlás és triatlon utánpótlás neveléssel is foglalkozik....

Egyesület Castor SE

Egyesület Castor SE

Egyesületünk a XI. kerületben, Újbudán található. Úszással, triatlonnal, öttusával és röplabdával foglalkozunk. A csapat jelenlegi formáját  2014-ben nyerte el, de aktívan, Castor SE név alatt csak 2017-ben indult el és azóta folyamatos fejlődésen megy...