Mire szeretnél keresni?

Modern tánc

Mit érdemes tudni róla?

A modern tánc nagyon sokrétű éppen ezért nagyon sok dolgot fejleszt egyszerre. A koordinációs képesség, a kreativitás javul, miközben fejleszti a memóriát, a csapatmunka és az empátia képességét. Hajlékonyságot ad és természetes izomzatot, valamint eleganciát. A Modern tánc maga valójában gyűjtő fogalom, több stílust és technikát foglal magában. Ellenerők keresése, dinamikai váltások, feszítettség és elengedés összhangja. Ezáltal válik a modern tánc izgalmas és szemet gyönyörködtető műfajjá a színpadon, ezekre kell ráérezni a tanítványoknak az órák során. Lényege a testközpontból és a törzsből elnyújtott hosszú mozdulatok és dinamikai váltások alkalmazása. A folyamatosságon, folyékonyságon, puhaságon van a hangsúly.

Mikor érdemes elkezdeni?

A modern tánc elsajátítása magasabb szintű tudatosságot igényel, amelyre 10 éves koruk környékén érnek meg a gyerekek. Azoknak, akik még nem érték el ezt az életkort, de már alig várják, hogy el tudják kezdeni az órákat, 8 éves kortól vannak már előkészítő csoportok. Jó előképzettséget jelent a művész torna, a klasszikus balett, de nem kizáró tényező az sem, ha valamilyen sportról vált.

Mit fejleszt ez a mozgásforma?

A Modern tánc fejleszti a gyerek testtudatát, egyensúlyérzékét, improvizációs készségét, izomzatát, testtartását, hajlékonyságát.

Egyesület Budai XI SE

Egyesület Budai XI SE

A Budai XI SE 1979-ben Kelenföldi Tömegsport néven alakult meg, egy természetjáró szakosztályos kis egyesületként, majd pedig az évek során felkeltve és befogadva a szabadidősport terén jelentkező lakossági igényeket, folyamatosan bővítette szakosztályai számát. A...

Egyesület Szivárvány Táncszínház Klub

Egyesület Szivárvány Táncszínház Klub

A Szivárvány Táncszínház 2001-ben alakult és az elmúlt 20 évben nagy fejlődésen ment keresztül. A kezdetben csak pár fős társaság ma már egy több csoportot nap mint nap működtető egyesület lett. A nevünk is fémjelzi, hogy nálunk, a tánc szinte összes műfajával...