Mire szeretnél keresni?

Budai XI SE

A Budai XI SE 1979-ben Kelenföldi Tömegsport néven alakult meg, egy természetjáró szakosztályos kis egyesületként, majd pedig az évek során felkeltve és befogadva a szabadidősport terén jelentkező lakossági igényeket, folyamatosan bővítette szakosztályai számát.

A kerületi vezetés kérésére az egyesület 1986-ban „kerületibb” nevet választott Budai XI Sportegyesület néven és azóta is szorosan együttműködik kerületünk sportvezetésével.

Aktív résztvevői voltak  több sportág hazai indulásának, majd népszerűsödésének, így a shotokán karate, a triatlon, az erőemelés és testépítés, a siklóernyőzés, a triál kerékpározás, amerikai foci említhető, de volt görhokis csapatuk  és autós szakosztályuk is az évek során.

Fontos szerepet játszanak kerületünk szabadidős sportjában, több mint 39  éve szervezik a kerület kispályás bajnokságát, nagyobb futóversenyeit  (Gazdagréti futás, Kamaraerdei futó-kerékpáros nap, Városrészek közötti futás stb.), a sportosztállyal közösen a tavaszi, őszi komplex sportnapokat, az  iskolák, cégek sportnapjait. Kiemelt programjuk a fizikai állapotfelmérés, életmód tanácsadás, fittségi tesztek melyek fontos programjai a kerületi és fővárosi szabadidős sportrendezvényeknek és egészségnapoknak. Fontos programjuk még a 37 éve mindig megrendezett eleinte Szlovákiában tartott, de már tizenkét éve Ausztriában zajló családos sí-táborunk.

Jelenlegi szakosztályai: asztalitenisz,  karate,   labdarúgó,  modern tánc, ritmikus gimnasztika, röplabda, ötlabda,  szellemi sportok, tenisz.